תחילתו של מודל היערכות לקליטת תושבים במערך חכם

כמו כל ארגון עסקי ששואף להתפתח, לשפר כ"א, להתקדם טכנולוגית ולהגיע לרווחים, גם על הרשויות לחשוב כמו עסק
גלי מיכל חנן

גלי מיכל חנן

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
המוניציפאלית - גלי מיכל חנן. היערכות לקליטת תושבים

את עבודתי על מודל קליטת תושבים במערך חכם, התחלתי, כיועצת לאחת הרשויות שהייתה בעיצומה של קליטת אלפי תושבים. תוך כדי תנועה וחקר מול הרשות מצד אחד ומול התושבים מצד שני, עלתה בי ההבנה שיש להקים פלטפורמה אחת שתסייע לרשות להתכונן לקליטת מגה שכונות וכך בעצם נבנה המודל.

הבנתי שכמו כל ארגון עסקי ששואף להתפתח, לשפר כ"א, להתקדם טכנולוגית ולהגיע לרווחים, גם על הרשויות לחשוב כמו עסק. מאחר ואני מגיעה מהעולם הפרטי ועבדתי בארגונים גדולים כמו קבוצת יורוקום, ניופאן וקבוצת טלדור, הבשורה שלי הייתה שניתן ליישם את אותן התובנות והתהליכים גם ברשויות מקומיות.

מודל קליטת תושבים במערך חכם הוא מודל שהתחיל לפעול על ידי כפיילוט משנת 2014 והוא פועל עד היום. חתימתן של עשרות רשויות על הסכם הגג מייצר מציאות שונה בעבור אותן רשויות על כל המשתמע מכך. עם עד כה הרשות רגילה להתנהל בשוטף, עפ"י תקציבים, נהלים וכוח האדם מיועד, היא צריכה, לפתע, להיערך לתוספת של אלפי תושבים שצורכים שירותים ומקום.

ה – DNA של המודל

מניסיוני בעבר, בתפקידי כמנהלת בתחום משאבי אנוש בחברות תקשורת גדולות, הבנתי שהדבר הראשון שיש להכניס ל- DNA של המודל הוא הבנת התהליך והצרכים של אותה משפחה שבחרה לרכוש דירה בסביבה חדשה ומתפתחת. ולכן ראשית, טרם המעבר, טרם בניית השכונה, יש למפות את צרכיה של כל משפחה ולהבין מה מרכיב הנפשות בה, שנתונים, זרם חינוכי, צריכת תרבות, ספורט ומה חשוב לאותה משפחה שתעבור בעוד מספר שנים לדירה החדשה שרכשה. לצורך כך הדבר הראשון היה הקמת מערכת טכנולוגית שתדע לקלוט את הנתונים ולתרגם אותם לגורמי המקצוע השונים. כמו כן, הבנתי כי מאחר ואנחנו חיים בעולם מודרני וטכנולוגי, שכמעט הכול בו נעשה בלחיצת כפתור, יש לבנות פלטפורמה רב ערוצית שתדע לנהל דיאלוג חכם מול כל משפחה ומשפחה, תענה על שאלותיהן, תשתף אותן בהתפתחות וקצב הבנייה, תנהל איתן שיח שוטף ובדרך זו, מצד אחד, תצמצם את אי הוודאות של המשפחה ומצד שני תחסוך לרשות במשאבים משמעותיים לאורך זמן.
פן נוסף של המודל הוא היכולת לסנכרן בין כל המחלקות בעירייה, מהנדסה, חינוך ועד חזות העיר וקהילה. כמו שארגון גדול מגדיר "מתאם ארגוני" כך גם כאן. המידע זורם באופן קבוע ומועבר בין מחלקה למחלקה וכך נוצר פאזל שלם. הפעילות של המודל חולשת גם על עבודה מול משרדי הממשלה שפועלים בשיתוף פעולה עם הרשות.

מודל מותאם מבחוץ ומבפנים

היופי במודל הוא, שאכן לכל הערים יש את אותם צרכים ברמת המאקרו, אבל ברמת המיקרו לכל עיר יש את הצרכים הייחודיים שמותאמים ומאפיינים אותה, את השכונה, את התושבים ואת ההנהלה והעובדים, ולכן ניתן להתאים את המודל לא רק חוץ ארגוני, אלא גם פנים ארגוני. לשמחתי גיליתי שהמודל יכול לפעול גם ברשויות שפועלות במסגרת התחדשות עירונית, וכי הכלים של המודל יכולים להתלבש בצורה טובה ומיטבית גם בתחום של פינוי בינוי ותמ"א 38 והוא זה שיועיל לרשות גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה ניהולית.


ערים שמביטות על המחר יודעות להשתמש בכלים מתקדמים לצורך שיפור איכות החיים של התושב.
לפרטים נוספים על המודל מוזמנים לבקר באתר (להוסיף קישור למוצר באתר החדש – קליטת תושבים)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *